peaceselfcare » اختلالات بالینی » اختلالات خواب
روش های درمان اختلال خواب

اختلالات خواب

Table Of Content
اختلالات خواب

بسیاری از افراد به دلایل مختلفی همچون بیماری، اضطراب، استرس و مسافرت های خارجی دچار مشکلاتی در خواب می شوند که با گذشت زمان برطرف می شود، ولی اگر این مشکل در طول زندگی روزمره اختلالاتی ایجاد کند، فرد به اختلال خواب دچار شده است. اختلالات خواب در واقع شرایطی است که بر توانایی خوب خوابیدن در فرد اثر می گذارد و یا خواب افراد را دچار بی نظمی می کند. همین اختلال می تواند در سلامت افراد تاثیر گذاشته و افراد دچار استرس شوند. مرتب از خواب بیدار شدن در شب و یا احساس خواب آلودگی داشتن در طول روز نیز فرد را دچار مشکلاتی در زندگی روزمره می کند. در این مقاله با ما همراه باشید تا برای روش هایی برای درمان این اختلال به شما ارائه دهیم.

علائم اختلال خواب

علائم اختلال خواب را می توان در افراد و سنین مختلف، با شرایط مختلف سلامت جسمانی مشاهده کرد. این پدیده که در ابتدا بی ضرر به نظر می رسد، می تواند به طور قابل توجهی کیفیت زندگی را مختل کند و حتی شاید ممکن است سبب افسردگی در افراد نیز شوذ. که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • فرد تحریک پذیر می شود؛
  • فرد عملکرد خود را از دست می دهد؛
  • فرد به اندازه کافی نمی خوابد؛
  • فرد دچار کاهش قوای جسمی می شود؛
  • مجبور به استفاده از محرک های انرژی  زا یا برعکس، داروهای خواب آور می شود.

در صورت وجود مشکل در خواب، مراجعه به متخصص برای تعیین علل و تجویز درمان فردی ضروری است. در برخی موارد، نوع روش درمانی نیازی به دارو ندارد.

با گذشت زمان، کم خوابی می تواند منجر به چاقی، دیابت، فشار خون بالا، بیماری قلبی، سکته مغزی و تضعیف سلامت روانی شود.

با کمک گرفتن از روان درمانگر خوب و همچنین متخصص می توانید این اختلال را برطرف نمایید.

دسته بندی و انواع اختلالات خواب

انواع اختلال خواب

در اینجا اختلالات خواب را در 6 دسته توضیح می دهیم.

کم خوابی

مبتلایان به بی خوابی به سختی به خواب می روند و اغلب احساس خواب آلودگی می کنند. در میان شایع ترین شرایط، حدود 33 تا 50 درصد از بزرگسالان برخی علائم بی خوابی را دارند. بی خوابی اغلب در هنگام استرس افزایش می یابد، اما اگر علائم برای سه ماه یا بیشتر طول بکشد، می تواند به نوعی اختلال مزمن تبدیل شود. عادات بد خواب، تغییرات محیطی، داروها و شرایط پزشکی همزمان مانند آسم یا آپنه خواب همگی می توانند این مشکل را تشدید کنند.

درمان پیشرو، درمان شناختی رفتاری برای بی خوابی است که بیمار را در مورد چرخه خواب و اختلالات خواب درمان می کند. همچنین پزشک می تواند داروهای مکمل را تجویز کنند.


خروپف و آپنه خواب

خروپف برای دیگران خسته کننده است، برای خود فرد نیز می تواند خطرناک باشد. افراد زیادی به آپنه خواب مبتلا هستند. احساس خفگی مکرر و قطع تنفس، حداقل 5 بار در ساعت، بر کیفیت خواب و سطح اکسیژن تأثیر می گذارد. آپنه خواب، با فشار خون بالا، بیماری قلبی و سکته مغزی مرتبط است.


اختلالات ریتم شبانه روزی

سفر در دو یا چند منطقه زمانی (جت لگ) یا کار در طول شب (اختلال شیفت کاری) نیز می تواند ریتم منظم خواب را از بین ببرد. ساعت بدنی که با برنامه شما متعادل نیست ممکن است باعث بی خوابی یا بیداری مکرر در مواقعی شود که اجازه نمی دهد هفت تا هشت ساعت کامل بخوابید و منجر به خواب آلودگی و اختلال تمرکز و مشکلات خلقی شود. درمان این نوع بی خوابی، یک دوز ناچیز (0.5 میلی گرم) ملاتونین و از چراغ‌ خواب و شرایط خواب با کیفیت استفاده کنید، داشتن یک روال ثابت و پرهیز از وسایل الکترونیکی قبل از خواب، برای کمک به تغییر چرخه و تقویت برنامه خواب بسیار سودمند خواهد بود.


اختلالات حرکتی

سندرم پای بی قرار در پاها باعث می شود شب ها احساس بی قراری و کلافگی داشته باشید. برخی از بیماری ها و داروها؛ از جمله بیماری کلیوی، کمبود آهن، نوروپاتی، بارداری، اضطراب و داروهای ضد افسردگی می توانند باعث ایجاد این مسائل ناراحت کننده یا دردناک شوند که در حدود 7 تا 10 درصد از افراد اتفاق می افتد.

پزشکان ممکن است داروهای کمک کننده را قطع کنند و در صورت نیاز مکمل آهن را تجویز کنند. آنها همچنین ممکن است به تسکین علائم از طریق تجویز دارو، بستن پا و سایر وسایل کمکی بپردازند.


پاراسومنیا

دوره های خواب غیرقابل کنترل شامل راه رفتن در خواب، صحبت کردن در خواب، توهم، فلج خواب و وحشت های شبانه است که فرد بعد آن را به خاطر نمی آورد.

برخی اوقات، پاراسومنیا مانند کابوس ‌های شبانه می‌ تواند به دلیل استرس پس از سانحه یا کم‌ خوابی ایجاد شوند. پزشکان معتقدند این حالت در کودکان شایع ‌تر است.


خواب زیاد

برخلاف بسیاری از اختلالات خواب، افراد مبتلا به پرخوابی اغلب بیش از حد می‌ خوابند (بیش از 10 ساعت در شبانه روز) برای این افراد مهم نیست که چقدر زود به رختخواب می‌ روند، زیرا پس از بیدار شدن همچنان احساس کسالت می ‌کنند. آنها ممکن است حملات خواب یا توهم داشته باشند.

نارکولپسی یک اختلال خواب است که افراد را در طول روز بسیار خواب آلود می کند. افراد مبتلا به نارکولپسی برای مدت طولانی بیدار ماندن برایشان سخت است. آنها ناگهان به خواب می روند. این می تواند مشکلات جدی در برنامه روزانه آنها ایجاد کند.

بیش تر بخوانید : انواع افسردگی

گاهی اوقات نارکولپسی همچنین باعث از دست دادن ناگهانی تون عضلانی می شود که به عنوان کاتاپلکسی شناخته می شود. این عارضه می تواند توسط احساسات قوی، به ویژه خنده، ایجاد شود. نارکولپسی به دو نوع تقسیم می شود. اکثر افراد مبتلا به نارکولپسی نوع 1 دچار کاتاپلکسی هستند. اکثر افرادی که کاتاپلکسی ندارند، نارکولپسی نوع 2 دارند.

نارکولپسی یک بیماری مادام العمر است که هیچ درمانی برای آن وجود ندارد. با این حال، داروها و تغییرات سبک زندگی می توانند به کنترل علائم کمک کنند. حمایت دیگران – خانواده، دوستان، کارفرمایان و معلمان – می تواند به افراد کمک کند تا با این اختلال کنار بیایند.

تیم روانشناسان peaceselfcare

مجموعه ی ما خدمات درمانی را برای افراد عادی و با هزینه ی مناسب با اشتراک ماهانه در دسترس قرار خواهد داد. علاوه بر این ذخیره سازی ابری استفاده از کاغذ، املاک و مستغلات، پردازش و هزینه عملیاتی عمومی را کاهش می دهد. از طرفی بهره وری عمومی اقتصادی با افزایش آگاهی ذهنی و داشتن افراد پایبند تر در محل کار، خانه و به طور کلی جامعه افزایش می یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − 6 =